A Demokrata bocsánatot kért a Donáth Anna anyjának abortuszáról szóló írásért

2024.09.01. 12:09
A Magyar Demokrata hetilap szerkesztősége elnézést kért az olvasóitól Ungváry Zsolt kedden megjelent véleménycikkéért, amelyben Donáth Anna anyjának 1986-os képzeletbeli abortuszáról írt.

Elnézést kért a Magyar Demokrata hetilap szerkesztősége az olvasóitól, amiért megjelentették Ungváry Zsolt Donáth Anna anyjának fiktív abortuszáról szóló publicisztikájáért.

A Magyar Demokrata szerkesztősége elnézést kér olvasóitól és minden érintettől Ungváry Zsoltnak a lapban szakmai figyelmetlenségből közölt publicisztikájáért, ami az emberi méltóságot sértő tartalommal jelent meg

– írta közleményében a Magyar Demokrata hetilap szerkesztősége. 

Ahogyan arról beszámoltunk, a Demokrata hasábjain kedden jelent meg az a véleménycikk, amelyben Ungvár Zsolt, kormánypárti publicista arról fantáziált, hogy mi lett volna, ha korábban Donáth Anna édesanyja felkeres egy nőgyógyászatot abortusz végrehajtásának céljából.

A publicisztika alaposan kiverte a biztosítékot a Momentum elnökénél, Tompos Mártonnál, aki közölte, hogy pártjával jogi lépéseket tesznek, továbbá arra kérte a követőit Facebookon, hogy kérdezzék meg a fideszes ismerőseiket, „rendben van-e ez így”.

A politikus másnap azt is közölte,  Lengyel Péter újságíró kollégájától megtudta, mindössze egy nappal azután, hogy a Donáth Annáról szóló kijelentéseiről hírt adtak, elismerő oklevelet kapott a Belügyminisztériumtól a kormánypárti újságíró. 

Úgy néz ki, hogy ha valaki egy sz*rházi propagandista, akkor megkapja a tanári elismerést, ha meg mondjuk kiáll az elvei mellett – lásd: Madách igazgatója – annak felmentés a jutalma. Egyébként meg folytasd a kitüntetett sort: Bayer Zsolt, jászberényi karateedző, bicskei pedofil igazgató, Ungváry Zsolt…

– írta a Momentum elnöke.

– írta a Momentum elnök