Lakástűzben meghalt egy ember Zalaváron

2024.09.01. 07:45
Százhúsz négyzetméteres lakásban keletkezett tűz Zalaváron. A tűzoltók kiérkezésekor az ingatlan fele már teljesen kiégett. Az egyik szobában egy embert találtak, akinek az életét már nem tudták megmenteni. A lakásban nem volt füstérzékelő.

Kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház szombat este Zalaváron, a tűzoltók az egyik szobában egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Dóka Imre közleménye szerint a Kossuth Lajos utcában található ingatlan mintegy fele már teljes terjedelmében égett a tűzoltók kiérkezésekor.

A füsttel telítődött épületben egy kutyát is találtak, az állatot sikerült kimenteni. Az épületben nem volt füstérzékelő. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

A legtöbb lakóépületben keletkezett tűz elektromos problémára, vagy nyílt láng használatára vezethető vissza. Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem az okostelefonunkra is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni – tette hozzá a szóvivő.