Videón, ahogy kamion elé állnak a Momentum politikusai

2024.09.02. 12:12
Tompos Márton, a Momentum elnöke és Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője a Facebookon számoltak be arról, hogy reggel egy kamion akart rájuk hajtani, amikor a Magyar Rádió épületét próbálták megvédeni – olvasható a Momentum hétfői közleményében. A kamionos a videóban azzal védekezett, hogy csak szeretne dolgozni.

Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon tett közzé videót arról, ahogyan reggel összetűzésbe keveredtek egy kamionsofőrrel, aki szerinte át akart rajtuk hajtani kamionnal, amikor párttársaival a Magyar Rádió műemlékvédett épülete előtt demonstráltak. A videót alább tekintheti meg:

„Egy pár dolgon már túl vagyok, amióta politikával foglalkozom. Megfenyegettek, lökdöstek. Fújtak le könnygázzal, csavarta ki a kezem rendőr, amiben a képviselői igazolványomat adtam át neki. Nos, ma el akart ütni egy kamion minket, amiért a Magyar Rádió épületét akarjuk megvédeni, ami történelmi örökségünk része. Mi lesz a következő?” – írta a videóhoz a Momentum politikusa.

A kamionos a videóban azzal védekezett, hogy szeretne dolgozni. Annak ellenére, hogy megközelítette a demonstrálókat, azok nem széledtek szét, sőt veszekedés alakult ki a felek közt.

A Magyar Rádió épületének ügyéről ebben a cikkünkben írtunk legutóbb.