Egy hétéves gyerek jetskizett a Dunán, a rendőrök állították meg

2024.09.02. 11:04
Zajlott az élet a vizeken a nyár utolsó napján. A vízi rendészet fokozottan ellenőrizte a Duna magyarországi szakaszát, ahol több ember ellen is intézkedniük kellett.

Sokan nem tudják, hogy az ittas vezetés tilalma a vízi járművekre is kiterjed. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízi rendészei a nyár utolsó napján is ellenőrzést tartottak a Dunán.

Volt olyan hajóvezető, aki segítségre szorult, több ittas csónakossal szemben intézkedtek, a legkirívóbb eset pedig az volt, hogy egy hétéves kisfiú vezetett egy jet skit – írja a police.hu.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság augusztus 31-én 6 órától szeptember 1-jén 6 óráig fokozottan ellenőrizte a Duna magyarországi szakaszát. A 24 óra alatt öt emberrel szemben intézkedtek, akik ittas állapotban vezettek motorcsónakot, csónakot vagy kenut. Egy kisgéphajó vezetője evezővel integetve kért segítséget a rendőröktől, mert leállt járművének motorja. A vízi rendészek biztonságba vontatták, majd kiderült, hogy a hajó műszaki érvényessége évekkel ezelőtt lejárt, ezért szabálysértési feljelentést tettek. Egy külföldi hajóskapitány rosszul lett, hozzá mentőt hívtak.

A Dunakanyarban egy gyermek által vezetett jet skire figyeltek fel a vízi rendészek. Apja a közelben volt egy motorcsónakon, de így sem engedhette volna át a járművezetést, ezért büntetőeljárás indult ellene.