Téglával akarta betörni volt párja fejét egy férfi Salgótarjánban

2024.09.02. 10:24

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki verbális és fizikai erőszakot is alkalmazott annak érdekében, hogy a sértett engedelmeskedjen az akaratának.

A vádirat szerint a sértett 2022. december 31-én a délutáni órákban a salgótarjáni buszpályaudvaron várakozott, hogy a családjához utazzon, ott találkozott össze volt párjával. A férfi azt akarta, hogy a nő vele menjen, megfenyegette, amitől a sértett megijedt, és felszállt a vádlottal egy másik buszra.

A buszon ülve a vádlott megtiltotta a nőnek, hogy segítséget kérjen az utasoktól vagy a sofőrtől, utasítását nyomatékosítva elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést is, és azzal fenyegetőzött.

17 óra 30 perc körüli időben érkeztek meg Egyházasgergére, ahol a vádlott pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva a sértett megpróbált elmenekülni, azonban

a férfi utolérte, a hajánál fogva a földre rántotta, majd behúzta egy ház mögé, és a nő nyakát fojtogatta, nem engedte megmozdulni, egy téglát akart a fejéhez dobni.

Ezt követően felhúzta a földről a sértettet, és közölte vele, hogy megöli, majd ököllel megütötte a fején, és egy alkalommal meg is rúgta őt, azonban a bántalmazást hirtelen abbahagyta, elfutott, a sértett pedig járókelőktől kért segítséget.

A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a nőnek. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfi ellen, melyben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt – áll a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményében.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.