Vadai Ágnes a Nagy Imre terembe hívta találkozóra Polt Pétert

2024.09.02. 18:54
Az élő közvetítés miatt nem kerülhetett sor a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai és Polt Péter közötti csütörtöki találkozóra, Vadai Ágnes azonban továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy sor kerüljön az összejövetelre. Legújabban a DK országgyűlési képviselője – a Kiss László elleni eljárásra utalva – az Országház Nagy Imre termébe invitálta a legfőbb ügyészt.

Polt Péter nem fogadta el Vadai Ágnes korábbi meghívását, amelyben a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a Képviselői Irodaház DK-s részlegére invitálta őt, ezért a képviselő újabb levelet intézett a legfőbb ügyészhez.

Vadai Ágnes ebben azt javasolta Polt Péternek, hogy találkozzanak szerdán az Országház Nagy Imre termében.

Úgy vélem, a hely méltó lesz a korábbi levelemben írt találkozó lebonyolítására, hiszen egyfelől ebben a teremben ülésezik az Igazságügyi bizottság, másfelől a terem arról a Nagy Imre mártír miniszterelnökről van elnevezve, akivel szemben az akkori hatalom koncepciós eljárást folytatott, aminek a végén halálra ítélték, majd kivégezték

– írta az országgyűlési képviselő.

A helyszínválasztás oka, hogy a Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a korrupciós botrányba keveredett Kiss László óbudai polgármester ellen koncepciós eljárás zajlik. Vadai Ágnes szerint az eljárást a „fideszes pártállam legfelső köreiből igényelték”. 

Meghiúsult találkozó

A Vadai Ágnes és Polt Péter közötti huzavona múlt héten kezdődött. Ahogy arról az Index is beszámolt, Polt Péter múlt hét csütörtökre adott időpontot a Demokratikus Koalíció politikusainak, ám  Vadai Ágnes és Sebián-Petrovszki László hiába látogatták meg a legfőbb ügyész hivatalát, a találkozóra végül nem kerülhetett sor.

A párt politikusai három témában szeretnének kérdéseket feltenni Polt Péternek: az általános eljárásokkal kapcsolatos problémákkal, a Kiss László ellen folyó „koncepciós” eljárással, illetve a Telex Simonka György-interjújával kapcsolatban.

Polt Péter végül azért nem volt hajlandó fogadni a Demokratikus Koalíció küldöttségét, mert azok ragaszkodtak ahhoz, hogy a megbeszélést élőben közvetítsék a Facebookon. A közvetítést azonban a legfőbb ügyész nem akarta vállalni. Ezt követően invitálták meg Polt Pétert a Demokratikus Koalíció irodájába, azonban a legfőbb ügyész nem fogadta el a meghívást.