Rovarok a hűtőben, romlott ételmaradványok, döglött rágcsáló – bezáratta a NAV ezt a magyarországi éttermet

2024.09.03. 12:01
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ellenőrzése során lesújtó körülményeket találtak egy kínai étterem konyhájában. A látottak alapján azonnal értesítették a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalt, melynek hatására bezáratták a helyet.

Megdöbbentő higiéniai körülményeket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kecskeméti kínai étteremben, jelzésük nyomán a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal bezáratta a helyet – közölte a NAV az MTI-vel.

A kínai étteremben az ételek készítésére igénybe vett gépek mögött romlott ételmaradványok voltak, a hűtőkből rovarok másztak ki, a berendezések alatt pedig elhullott rágcsálótetemet találtak.

A járőrök az aggasztó körülményeket látva azonnal értesítették a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal munkatársait, akik késedelem nélkül elrendelték a vendéglátóhely bezárását és az élelmiszer-alapanyagok megsemmisítését.

A közlemény szerint a NAV hatáskörébe tartozik a jövedéki kis- és nagykereskedők ellenőrzése. A hatóság vizsgálja a működés feltételeinek meglétét, a jövedéki termékek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírások betartását, a jövedéki termékek származását, a zárjegyek és tételazonosítók meglétét, azok megfelelőségét és a beszerzésükre vonatkozó szabályok betartását.