Felszántotta az M3-as autópályát egy figyelmetlen kamionos

2024.09.03. 06:39
Újabb hajmeresztő videót tett közzé a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. a „Megáll az ész” című sorozatukból. Egy külföldi kamionos nemrég az M3-as autópálya Babati pihenőhelyénél okozott balesetet. A sofőr csaknem 300 méteren keresztül tolta maga előtt a szalagkorlátot, majd az árokba borult.

Külföldi kamionos okozott balesetet nemrég az M3-as autópálya Babati pihenőhelyénél – számolt be Facebook-bejegyzésében az MKIF.

A sofőr hosszú métereken keresztül darálta maga előtt a szalagkorlátot, majd az árokba borult. Az MKIF szerint a kamion vezetője valószínűleg elaludhatott, de szerencsére nem esett komolyabb baja.

Mint írták, egy ilyen baleset több napig tartó helyreállítási folyamatot eredményez, ami folyamatos torlódásokkal jár. A balesetben a növényzet és a szalagkorlát is megsérült, utóbbit csaknem 300 méteren keresztül kellett kicserélni. 

A kamion roncsait egy éjszaka alatt tudták kiemelni a szakadékból.

A mentési munkálatok idejére a pálya érintett szakaszát is le kellett zárni.

Az MKIF kiemelte, hogy a nagy melegben bárkit megkörnyékezhet rosszullét, ingerültség, figyelmetlenség vagy fáradtság. Legfőképp azokat, akiknek a munkája a vezetés, vagy munka miatt közlekednek.

Az autópálya-fenntartó cég arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a követési távolságot, az előírt pihenőidőt, vagy fáradtság esetén álljanak meg a legközelebbi pihenőben. A sávváltást, előzést egyértelműen és időben jelezzék, valamint mindig ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát.