Orbán Viktor aláírt: a kormány meghosszabbította a válsághelyzetet

2024.09.03. 08:48
A magyar kormány meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet 2025. március 7-én veszti hatályát.

Hétfő este jelent meg a Magyar közlönyben, hogy a magyar kormány szeptember 6-tól meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. 

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendeléséről, valamint a válsághelyzet elrendelésével, fennállásával és megszüntetésével összefüggő szabályokról szóló, Orbán Viktor által aláírt rendelet 2025. március 7-én veszti hatályát. 

Legutóbb 2024 márciusában hosszabbította meg a bevándorlás miatti válsághelyzetet a kormány, szeptember 7-ig. 

A magyar kormány 2016 márciusában jelentette be először, hogy az egész országra kihirdetik a migrációs válsághelyzetet. Pintér Sándor belügyminiszter akkor azt mondta, erre azért van szükség, mert nem tudni pontosan, hogy milyen reakciókat vált ki a menekültekben a balkáni útvonal lezárása. 

Mint megírtuk, a nemrég megalakult Patrióták Európáért európai parlamenti (EP) frakció egyik célja az, hogy megakadályozza az illegális migrációt érintő negatív intézkedések megszületését.