Darazsak lepték el egy szolnoki kisfiú gyerekszobáját

2024.09.04. 10:49
Évek óta épülhetett egy óriáskaptár egy szolnoki kisfiú gyerekszobájában: a rovarok átszakították a gipszkartont és a tapétát, és beterítették az ablakokat, éjszakai sötétséget okozva. Tűzoltók számolták fel a horrorfilmbe illő állapotokat.

Egy Szolnokon élő család házában a közelmúltban több száz darázs lepte el a gyerekszobát. Annyi rovar volt a helyiségben, hogy éjszakai sötétséget okoztak. A kisfiuk az invázió éjszakáján éppen nem aludt otthon. 

A Blikknek a kisgyerek édesanyja mesélt a történtekről, aki elmondta, hogy a darazsak felfedezésekor néhány nap távollét után érkeztek meg az otthonukba. A kisfiú bement a szobájába, aztán hangosan kiáltozni kezdett.

Tele van a szobám darázzsal!

– hangzott a gyerek kissé sem túlzó állítása.

Az anya mindössze egy rovarirtó spray-t vitt magával, de amit látott, azt soha nem felejti el. Beszámolója alapján ugyanis olyan volt a fia szobája, mintha egy horrorfilmbe csöppent volna: a darazsak szinte éjszakai sötétséget okoztak, az ablakon nem lehetett kilátni a több száz rovartól.

Anya és fia azonnal elhagyta a helyiséget, majd riasztották a tűzoltókat, eközben a szülőt megcsípte egy darázs. A tűzoltók és a mentők is hamar a helyszínre érkeztek, mivel a nőt kórházba kellett vinni a csípés okozta szívritmuszavar miatt. 

Hatalmas, ötszintes kaptár épült a kisfiú feje fölött

Az anya elmesélte a lapnak, hogy többen is megpróbálták kiirtani a darazsakat, ám amikor először vegyszert fújtak a villanyvezetékhez, ami mellett lemásztak a plafonról a rovarok, azok teljesen megbolondultak.

Átszakították a gipszkartont, majd – a tapétát is átszakítva – még többen zúdultak a szobába. Végül másnap reggel bontották meg a mennyezetet, akkor derült ki, hogy a kaptárt, amiben több ezer fullánkos élt, már csak a tapéta tartotta, bármikor átszakadhatott volna, egyenesen a kisfiú szobájába.

A szakemberek azt mondták az anyának, hogy a hatalmas, ötszintes kaptár hónapok óta épült a fejük felett, de olyan is volt, ami évek óta ott lehetett.

A kisfiú utólag elmesélte, hogy éjszakánként hallott hangokat a fal mögül, de azt hitte, valamelyik háztartási berendezés az, mert olyan volt, mint amikor zúg az áram a vezetékekben.