Kigyulladt egy mentőautó Csorna és Kapuvár között, egy börtönőr mentett életet

2024.09.04. 13:59
Műszaki okok miatt először megállásra kényszerült, majd kigyulladt egy fogvatartottat szállító mentőautó. A tüzet Pusker Krisztián őrmester, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön munkatársa oltotta el.

„A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik fogvatartottját az OMSZ mentőautója szállította kórházba szeptember 4-én délelőtt, melyet kollégáink az ilyenkor protokoll szerinti biztosító gépjárművel követtek.

A Csorna és Kapuvár közötti útszakaszon a mentőautó műszaki okok miatt meghibásodott, melynek következtében a motortérben tűz keletkezett. A fogvatartottat kísérő gépjárműben utazott az a kollégánk, aki önkéntes tűzoltóként is szolgál. Pusker Krisztián őrmester gyors helyzetfelismeréssel, porral oltóval fékezte meg a lángokat.

„Kollégánk helytállásának is köszönhetően személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező tűzoltó bajtársainknak szerencsére így már nem volt sok dolga” – zárja közleményét a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Pusker Krisztián őrmesternek nem ez az első életmentése: 2023. november 9-én a szintén bv.-s kollégájával, Takács Dávid őrmesterrel szolgálatukon kívül egy közlekedési balesetnél nyújtottak segítséget.