Karácsony Gergely ismét egy DK-s politikussal egyeztetett

2024.09.04. 11:34
Munkamegbeszélés Karácsony Gergely főpolgármesternél – jelentette be a Facebookon Déri Tibor, Újpest polgármestere. Hivatalosan a héten szeretne tárgyalni a Demokratikus Koalíció Karácsony Gergellyel.

Bejegyzésében kiemelte, számos kihívással néznek szembe, de „mindannyian egy célért dolgozunk: Budapest működőképességének megőrzéséért és fejlesztéséért”.

„Az áremelkedések, a kormányzati elvonások és a fontos fejlesztésekre hiányzó források komoly nehézséget jelentenek, de nem adjuk fel. Az előttünk álló feladatok nem egyszerűek, de mindannyian azon leszünk, hogy a közgyűlés megalakulásáig is továbbvigyük a megkezdett munkát” – fogalmazott posztjában a polgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának csütörtöki vendége. Akkor a Demokratikus Koalícióval való viszonyáról elmondta, hogy a szóbeszédek ellenére folyamatos kapcsolatban állnak, és rendszeres megbeszéléseket folytat a párt képviselőivel.

A DK–MSZP–Párbeszéd-szövetséget illetően Karácsony Gergely kifejtette, hogy a választópolgárok nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy 2026-ban megmarad-e a közös lista. 

Érdemes azt is kiemelni, hogy a héten szeretne tárgyalni a Demokratikus Koalíció Karácsony Gergellyel. Az ezt bejelentő budapesti elnök, Szaniszló Sándor arról beszélt videójában, hogy pártja nem kér semmilyen pozíciót, ebből következően nem jelöl főpolgármester-helyettest sem. Azt azonban hangsúlyozta, hogy a főpolgármesterrel közösen korábban kidolgozott Budapest programot támogatni kívánják. 

A Fővárosi Közgyűlésbe három képviselőt juttatott a Demokratikus Koalíció az MSZP–DK–Párbeszéd közös listáról: Szaniszló Sándort (ő lesz a frakcióvezető), Déri Tibort és Keszthelyi Dorottyát. A Tisza Párt 10 mandátumot szerzett a testületben.