Tragédia történt a Szelidi-tó egyik strandján, meghalt egy fürdőző

2024.09.06. 18:46
Strandolás közben tűnt el egy ember csütörtök délután Dunapatajon, a Szelidi-tóban. A hatóságok a búvárszolgálat munkatársaival találták rá a fürdőzőre. A mentősök hiába küzdöttek az életéért, már nem tudtak segíteni rajta. Egy másik férfi életét viszont sikerült megmenteniük Kiskőrösön.

Fürdőzés közben merült el egy ember csütörtök délután Dunapatajon, a Szelidi-tóban – írja honlapján a Katasztrófavédelem. Az eltűnt embert a kalocsai, és a bajai hivatásos tűzoltók, valamint a fővárosi búvárszolgálat szakemberei találták meg.

Miután a szakemberek kiemelték a fürdőzőt a vízből, átadták a mentőknek. A strandoló életéért hiába küzdöttek, már nem tudtak rajta segíteni.

Kiskőrösön sikeresen újraélesztettek egy férfit

Az életmentőknek nemrég szintén Bács-Kiskun vármegyében kellett újraéleszteniük egy 50 év körüli embert. Hétfőn mellkasi panaszai miatt akart a kiskőrösi ügyeletre bemenni egy férfi, majd az épülethez értve rosszul lett, a kormányra borult és egy falnak csapódott – írta Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat. 

A csattanást az ügyeleten dolgozó háziorvos és mentőtiszt hallotta meg, majd  azonnal a beteg segítségére siettek.

A férfi már nem lélegzett, ezért a mentők kiérkezésééig megkezdték az újraélesztést.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a szakszerű segítségnyújtás sikeres volt, a beteget stabil állapotban vitték kórházba – tették hozzá.