A kormány reagált Magyar Péter és családtagjai egészségügyi adatainak kiszivárgására

2024.09.07. 07:45
A kormány rövid válaszban reagált arra az ügyre, amely szerint nyilvánosságra került Magyar Péterrel és családtagjaival kapcsolatban, hogy mikor és mennyi ideig használtak „VIP” kórházi ellátást a Tisza Párt elnökének közbenjárása után. A Tisza Párt elnöke azóta feljelentést tett az információt közlő Magyar Nemzettel szemben, amiért a lap szerinte szenzitív adatokat szivárogtatott ki róla és a családtagjairól.

Ahogy arról mi is beszámoltunk az Indexen, Magyar Péter feljelentést tett a Magyar Nemzet ellen, amiért a lap szenzitív kórházi adatokhoz jutva egy hosszú cikkben elemezte, hogy Magyar Péter és családtagjai hányszor vettek igénybe „VIP” kórházi ellátást annak köszönhetően, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter házastársa volt.

A kórházak „VIP” részlegeire (src, vagyis speciális rendeltetésű centrum) épp Magyar Péter hívta fel a figyelmet az elmúlt hetekben a kórházbejárásai alkalmával. Ezzel kapcsolatban Takács Péter egészségügyi államtitkár úgy fogalmazott: „a Tisza Párt elnöke csak a saját politikai pecsenyéjét sütögeti, de a kórház nem a politika játszótere”.

A Tisza Párt elnöke közösségi oldalán jelezte, hogy bár az adatokat hibásan közölte a lap, viszont így is feljelentést tesz ellenük, mivel szerinte szenzitív információt hoztak nyilvánosságra, ami bűncselekménynek számít.

A 24.hu megkereste az ügyben a Honvédkórházat üzemeltető Honvédelmi Minisztériumot, ám nem ők, hanem a Kormányzati Tájékoztatási Központ válaszolt nekik.

Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen

– közölte a KTK.

Május elején a Bors szivárogtatott ki egy részletet az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyvéből, amelyben Varga Judit hívott mentőt Magyar Péter számára mérgezési tünetek miatt. Akkor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy jogsértésnek minősül a szivárgás, és vizsgálatot is indítottak az ügyben, ugyanakkor az OMSZ nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre.