Renitens utasok okoztak problémát Ferihegyen, többeket is le kellett szállítani a brüsszeli gépről

2024.09.07. 13:21
Csak késve sikerült elindulnia annak a Brüsszelbe tartó gépnek, amelyet egy incidens miatt öt utasnak is el kellett hagynia szombat délelőtt. A történtekkel kapcsolatban a Budapest Airport tájékoztatást adott az Indexnek.

Egy incidens zavarta meg szombat délelőtt a Wizz Air Brüsszelbe tartó járatát, amely az eredeti menetrend szerint 11 órakor indult volna el a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a belga fővárosba, Brüsszelbe – értesült az Index.

Lapunk úgy tudja, hogy a beszállást követően öt utas poggyászát is át kellett vizsgálni, emellett még a járművet is el kellett hagyniuk.

Az Index a történtekkel kapcsolatban megkereste a Budapest Airportot, amely a következő tájékoztatást adta:

Öt utast renitens viselkedés miatt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság leszállított a Wizz Air brüsszeli járatáról. Az érintett utasok megsértették a kézipoggyászokra vonatkozó méretbeli előírásokat, és a pluszköltség kifizetését megtagadva, a beszállítást végző személyzetet kikerülve jutottak fel a gép fedélzetére.

Az eseményekkel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Wizz Airnek, valamint az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK). Amint válaszolnak, cikkünket további információkkal bővítjük.