Kínos helyzetbe került édesanyát segített ki Kiss Balázs olimpiai bajnok

2024.09.08. 10:35
Talán nincs is annál rosszabb, ha egy anya ilyen méltatlan helyzetbe kerül – mondta Kiss Balázs egykori kalapácsvető olimpiai bajnok, amikor szorult helyzetéből kisegített egy anyukát. Történt ugyanis, hogy a gyermekével étkezni kívánó anyuka nem tudta használni a bankkártyáját egy gyorsétteremben, készpénz pedig nem volt nála. Ebből a kínos szituációból mentette ki a családot a volt élsportoló azzal, hogy kiegyenlítette a számlát.

Nem egyedi eset, amikor rajtunk kívülálló okok miatt kínos szituációba kerülünk, de az annál ritkább, hogy egy ismert ember siet a segítségünkre.

Az történt ugyanis, hogy egy veszprémi önkiszolgáló étteremben egy édesanya nem tudta kifizetni a megvásárolni kívánt ennivalót, mert valamiért nem sikerült a bankkártyás tranzakció, készpénz pedig nem volt nála. Mivel nem tudta kiegyenlíteni a számlát, végül gyermekével az étterem elhagyására kényszerült.

Ezt látva és a családanya helyzetét átérezve lépett közbe Kiss Balázs, az egykori kalapácsvető, aki 1996-ban Atlantában szerzett olimpiai bajnoki címet.

A Veszprémi Vármegyei Hírportál beszámolója szerint az olimpikon a közjáték láttán megkérdezte a pénztárost, hogy mi történt. 

Miután megtudta a család hirtelen távozásának okát, gondolkodás nélkül, a még a közelben járó anyuka és gyermeke után sietett, és felajánlotta nekik, hogy amennyiben visszamennek az étterembe, ő majd rendezi a fogyasztásuk számláját.

Az egykori olimpikon az esett kapcsolatban azt nyilatkozta: 

nekem akkor és ott megadatott a lehetőség, hogy segíthessek valakin. Én is apa vagyok, együttérzek egy váratlan helyzetbe került szülővel. Talán nincs is annál rosszabb, ha egy anya ilyen méltatlan helyzetbe kerül

A lap úgy tudja, hogy a jótevő élsportoló visszavonultan tölti mindennapjait, kerüli a rivaldafényt, bár időnként támogat alapítványokat és segít rászorulókon. Az 52 éves Kiss Balázs napjainkban vállalkozóként polgári életet él, saját projektjeivel és családjával foglalkozik.