Kerti padon utazott az autójában, súlyos balesetet szenvedett – több vádat emeltek a sofőr ellen

2024.09.10. 13:10
A Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy túlzsúfolt kisbusz balesetét okozta, amelyben tíz utas sérült meg. Az eset legkülönösebb része, hogy az egyik utas egy kerti padon utazott a jármű csomagtartójában.

A vádirat szerint a vádlott hivatásos sofőrként 2022 februárjában egy kilencszemélyes mikrobuszt vezetett Baja irányából Budapest felé, azonban a járműben a megengedettnél több, tíz fő utazott. A helyhiány miatt az egyik utast egy kerti padra ültették, amelyet a csomagtérben helyeztek el. Az utasnak sem biztonsági öve nem volt, sem kapaszkodási lehetősége.

A baleset az 51-es főúton, Dunavarsány közelében történt. Az út nedves volt, a sofőr pedig helytelen sebességgel hajtott be egy kanyarba, miközben a jármű terhelése nem volt egyenletesen elosztva. Ennek következtében a kisbusz megcsúszott, bal oldalára borult, és többször megperdült, mielőtt megállt.

A legrosszabb helyzetbe a csomagtartóba helyezett kerti padon ülő utas került, aki a hátsó ajtón keresztül kirepült, és az út melletti árokba zuhant. 

A baleset helyszínén készült fotók jól mutatják a felborult kisbusz és a benne található kerti pad helyzetét. A balesetben minden utas megsérült, ketten maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedtek, további három személy súlyosan, míg öt utas könnyebb sérüléseket szerzett.

A baleset körülményei miatt a járművezetővel szemben tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat, ezt követően a bíróság dönt majd a sofőr felelősségéről.

A teljes sajtóközlemény ide kattintva érhető el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport