18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felháborodtak a dunavecseiek, hogy Bese Gergő botránya miatt lett híres a város

2024.09.11. 06:45
A dunavecsei lakosok nem örülnek Bese Gergő múlt hét pénteken kirobbant botrányának, az egyik helybéli úgy gondolja, a papoknak nem is kéne politizálniuk. Akad olyan is, aki szerint lejárató kampány folyik a felfüggesztett plébános ellen.

Mint ismert, az utóbbi napokban nagy port kavart Bese Gergő volt dunavecsei plébános ügye, akit Bábel Balázs érsek felmentett a papi szolgálat alól, miután kiderült, hogy a NER-es kötődésű katolikus pap melegpartikon vett részt, melegpornó-felületen szerepelt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Miután a felvételek eljutottak az érsekséghez, Bese Gergőt szinte azonnal felfüggesztették. Állítólag a karkötői buktathatták le. 

Az ATV Híradó stábja most ellátogatott Dunavecsére, ahol a helyieket kérdezték a történtekről. Az egyik lakos például azt mondta: „Itt élt Petőfi meg a családja, és felháborító, hogy Dunavecse erről lett híres.” Azt is szomorúnak tartja, hogy „megengedik, hogy egy pap egyáltalán politizáljon”, és szerinte egyáltalán nem kellett volna beleszólnia a politikába. 

Egy másik lakos, aki személyesen ismeri Bese Gergőt, aljas lejárató kampánynak tartja a volt papról megjelenteket. „Merem állítani, hogy ismerem az esetet, és egy aljas csőbehúzás volt, amivel csőbe húzták őt és aztán odadobták a médiának” – fogalmazott. 

Bese Gergő egyébként néhány nappal a botrány kirobbanása után közleményében arról írt, hogy rászedték, naivságát kihasználták, és elveszítette józan ítélőképességét. Ezt követően TikTok-videóban jelentette ki, hogy eddig Gergő atyaként vitt mindenkit közelebb Istenhez, ezentúl Gergőként teszi ugyanezt. A katolikus pap arról is beszélt, hisz abban, hogy ami vele történt, az nem a véletlen műve, hanem Isten szándéka.

Gyermekbántalmazás a dunavecsei iskolában

Bese Gergő ügyével párhuzamosan egy másik botrány is kirobbant a városban: pedagógusok, szülők és gyerekek tettek vallomást a rendőrségen arról, hogy értelmileg akadályozott gyermekek ellen követtek el fizikai és lelki bántalmazásokat a dunavecsei iskolában. Valamennyien az iskolaigazgatót nevezték meg elkövetőként, aki jó barátságban volt a nemrég felfüggesztett Bese Gergővel. A hatóságok már nyolc eset miatt nyomoznak.

Állítólag az igazgató Besének köszönheti, hogy anno kinevezték a dunavecsei katolikus egyházközség világi elnökének. Az ügyben a rendőrség azt írta az ATV-nek, hogy adatvédelmi okokból nem tudnak tájékoztatást adni, a nyilatkozat lehetőségével pedig nem kívánnak élni.