Rogán Antal államtitkára veheti át Győrffy Balázs helyét Brüsszelben

2024.09.12. 18:54
A korábban ittasan nőt bántalmazó EP-képviselőt, Győrffy Balázst Rogán Antal államtitkára válthatja az EP-képviselői poszton az ATV információi szerint.

Rogán Antal államtitkára, Dömötör Csaba léphet a brüsszeli mandátumáról lemondott Győrffy Balázs helyébe európai parlamenti képviselőként – tudta meg kormányközeli forrásból az ATV

Mivel nincs kötött mandátum a Fidesz–KDNP EP-listáján, így nem volt kötelező a 12. helyezett jelöltet választani. Dömötör Csaba – aki jelenleg Rogán Antal kabinetminiszter államtitkára – neve egyelőre nem szerepel az első húszban sem.

Még augusztusban robbant bombaként a hír, hogy a Fidesz kizárta soraiból Győrffy Balázst, aki bevallotta, hogy ittas állapotban nyuilvánosan vitába keveredett egy nővel, és a helyzet tettlegességig fajult. Ezt követően a politikus lemondott minden közéleti és politikai tisztségéről. Bár nem részletezte a történteket, a közösségi oldalán elnézést kért az érintettől, a családjától és a politikai közösségétől is.

A politikus szülőfalujában sokan kételkedtek abban, hogy Győrffy Balázs nőt bántalmazott, és többen is azt állították, hogy soha sem látták részegnek a politikust. „Tisztességes, becsületes emberként” emlegetik a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben, ahol az is felmerült, hogy beletehettek valamit a politikus italába.