Elfogták a babakocsis bűnözőket, akik kirabolták a magyar bajnok sportolót

2024.09.12. 13:23
A fővárosi rendőrök elfogták azt a párost, akik a Népligetnél kirabolták Koloszár Valentin magyar bajnok bokszolót. A fiatal nem tett feljelentést, a közösségi médiában osztotta meg a történteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói ez alapján hallgatták ki a sportolót, majd azonosították az elkövetőket is.

Mint arról beszámoltunk, Koloszár Valentin magyar bajnoki címet nyerő ökölvívó hétfőn TikTok-oldalán mesélte el, hogy késsel fenyegette őt egy nő, miután a társa ellopott tőle húszezer forintot a népligeti autóbusz-pályaudvaron.

Vasárnap este 7 körül egy babakocsit toló férfi lépett a fiatal sportolóhoz, és pénzváltásra kérte, de az igazi bankjegyekért cserébe hamisat adott, majd elfutott. Koloszár Valentin utolérte, és kérte, hogy adja vissza a pénzét. A szóváltás közben megjelent egy nő, kiabált, szidalmazta a sportolót, és kést fogott rá. Közben arra is utasította, hogy vegye elő a tárcáját. A fiatal férfi eleget tett a felszólításnak, így a nő kivett még háromezer forintot a tárcából, és társával távoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói szerdán tanúként hallgatták ki a fiatal sportolót, majd azonosították a feltételezett elkövetőket is. A 36 éves V. Zoltánt és a 28 éves T. Máriát a budapesti rendőrök aznap fogták el, rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.