Eldurvul az időjárás, módosítani kell a kecskeméti helyszínen

svájc
2024.09.12. 16:32
Nagyszabású piknikkel zárul Kecskeméten a Svájci Napok rendezvénysorozata, a szervező nagykövetség közlése szerint azonban helyszínváltozásra kényszeríti a rendezőket a hétvégi időjárás. Minden egyéb változatlan, lesz raclette-sajt, sült kolbász, gyerekprogramok és alpesi kürt.

Javában zajlanak Kecskeméten a Svájci Napok rendezvényei, amelyet az alpesi ország budapesti nagykövetsége a kecskeméti és a helvéciai önkormányzattal rendez. A kétnapos helvéciai szüret után szeptember 9-től Kecskemén mutatkozik be programsorozattal Svájc, amely ezer szállal kötődik a régióhoz: Helvéciát például Weber Ede svájci tanár alapította, és nagyon sok svájci cég (a Phoenix Mecano, a Cabtech, a Köppel, a Goessler Kuverts, a Fornetti) van jelen Bács-Kiskun vármegye székhelyén.

Az egyebek mellett filmvetítéseket és elsősegély nyújtó versenyt is felvonultató rendezvénysorozat szombaton, szeptember 14-én Svájci Piknikkel zárul, amelyet azonban a hideg és esős időjárás-előrejelzés miatt nem a Phoenix Mecano helyszínén, hanem a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán (Kecskemét, Izsáki út 10.) tartanak meg.

Minden egyéb változatlan, a pikniken svájci cégek és a nagykövetség látványos, izgalmas és finom különlegességekkel várják az érdeklődőket. Lesz raclette-sajt, sült kolbász, gyerekprogram és kvíz. A rendezvényhez a Sonnenberg alpesi kürt együttes biztosítja a svájci hangulatot. 

A Svájci Napokon minden program ingyenes.

(Borítókép: Svájc Magyarországi Nagykövetségének hivatalos Facebook-oldala)