Tagadja a bűnösségét a hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban felrúgó karateedző

2024.09.12. 12:49
Az egész országot megrázta a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft. videója, amelyen egy férfi a szolnoki kalandparkban felrúg egy gyereket. Hamar kiderült, hogy a férfi egy elismert karateedző. Bár korábban A. Tibor azt mondta, hogy vállalja tettei következményeit, az ügyészség szerint a férfi mégis tagadta, hogy bűnös lenne.

Tagadta a bűnösségét az az 56 éves karateedző, aki még júliusban úgy felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyermek a levegőben megpördülve a fejére esett – tudta meg a 24.hu

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a lap üggyel kapcsolatos megkeresésére azt közölte, hogy a gyanúsított nem ismerte el a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.

Tagadta, hogy bármilyen – akár pszichikai, akár fizikai – sérelem okozására kiterjedt volna a szándéka

– fogalmazott az ügyész.

Ocsovai Ágnes azt is hozzátette, hogy a gyereknek semmilyen sérülése nem keletkezett.

Korábban azt mondta, vállalja a következményeket

Mint arról az Index is beszámolt, sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazta az egyik gyereket az őt kísérő karateedző, A. Tibor.

A férfi úgy felrúgta a hétéves kisfiút, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. A bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászórészére. Később többen is úgy nyilatkoztak, hogy a férfi bántalmazta őket.

Azóta a karateedző bocsánatot kért, és állítása szerint vállalja a következményeket. Egy ügyvéd szerint tettéért akár öt év szabadságvesztés is járhat. A férfi jelenleg külföldön nyaral, de az ATV telefonon utolérte a bántalmazót.  

A Spanyolországban nyaraló A. Tibor akkor már úgy nyilatkozott, hogy csak egy lejárató hadjárat zajlik ellene, amit a média gerjesztett. Az ATV Híradónak egyúttal cáfolta a hétéves kisgyerekkel szembeni bánásmódot.

A Magyar Karate Szakszövetség a történtek után végleg eltiltotta a karateoktatástól A. Tibort, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. A férfit megfosztották a díjaitól, és a fekete övet sem viselheti tovább.

A bántalmazásra még Orbán Viktor is reagált. A miniszterelnök szerint tűrhetetlen az, ami történt, és következményekért kiált. Mint mondta, nem fordulhat elő olyan, hogy egy felnőtt gyereket bántson, a kormánynak pedig az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, az ne szervezzen tábort.

A Szolnoki Rendőrkapitányság július 29-én kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészültét követően azonban súlyos testi sértés bűntett kísérletével is meggyanúsították. A rendőrség augusztus közepén lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé. Vádemelésre legkorábban szeptember végén kerülhet sor.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.