Navracsics Tibor rendeletet adott ki: évente 150 ezer forintot kapnak ezek a dolgozók

2024.09.13. 09:21
Navracsics Tibor miniszteri rendeletével a kormányablakokban dolgozó ügyintézők számára évi nettó 150 ezer forint ruhapénzt biztosítanak majd. Az erről szóló jogszabály már megjelent a Magyar Közlönyben, amely a kormányablakok működéséhez szükséges személyi és technikai feltételeket szabályozza.

Az ATV hírportáljának írása szerint Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter két fontos intézkedést is bevezetett a kormányablakokban dolgozó ügyintézők munkakörülményeinek javítása érdekében.

A Magyar Közlönyben megjelent két miniszteri rendeletből az egyik

évi nettó 150 ezer forintos ruhapénzt biztosít az ügyintézők számára.

A mintegy 4400 érintett ügyintéző még az idei évben megkapja ezt a juttatást. A rendelet a július végi kormánydöntés végrehajtásának részeként került elfogadásra, és célja, hogy támogassa az ügyintézők munkakörülményeit a kormányablakokban.

A másik rendelet pedig egységes öltözködési szabályokat vezetne be, amelynek értelmében a kormányablakokban dolgozók fehér inget vagy blúzt, valamint sötét szoknyát vagy nadrágot kötelesek viselni a munkavégzésük idején. A ruházkodási előírás betartásáért a járási hivatalok vezetői lesznek felelősek. 

Az öltözködési előírásokat tartalmazó rendelet 2024. december 1-jén lép hatályba, ezzel is erősítve a kormányablakok egységes megjelenését és professzionális arculatát.