Kamu 20.000 forintosok használata miatt emeltek vádat egy bajai nő ellen

2024.09.13. 12:13
A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy bajai nő ellen, aki egy hamisított 20 ezer forintos bankjegyet próbált meg befizetni bankszámlájára egy ATM-en keresztül.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az eset 2023. július 21-én történt. Az automata a bankjegyet a befizetést követően hamisítványként ismerte fel, így az összeget a nő számláján nem írták jóvá – közölte az MTI.

Úgy tűnik, a hamis pénz tapintásában és vizuális megjelenésében is eltért az eredeti bankjegytől: nem tartalmazta a fontos biztonsági elemeket, és a legfeltűnőbb különbség a bankjegy elő- és hátoldali ábráin volt megfigyelhető. Az előoldalon Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság korábbi elnöke szerepelt, míg a hátoldalon a brüsszeli városháza egyik részlete volt látható.

Nagy valószínűséggel a nő által használt hamis bankjegyek megegyeznek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által 2019-ben, viccből gyártott kamupénzzel.

A közlemény szerint az ügyészség a nő ellen pénzhamisítás bűntette miatt emel vádat, valamint próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz.