Elgázolt egy embert a vonat Dombóváron

2024.09.13. 13:04
Elütött egy embert egy Pusztaszabolcsról indult vonat Dombóvár külterületén, egy vasúti átjáróban.

A pénteken délelőtt történt baleset során a Pusztaszabolcsról 8:15-kor Dombóvárra induló S40-es vonat (8032) elgázolt egy motorost a Mágocsra vezető úton lévő vasúti átjáróban. A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset miatt kezdetben 1-2 órás késések voltak várhatóak, pótlóbuszos átszállások voltak szükségesek Döbrököz és Dombóvár között – közölte a Mávinform péntek délelőtt a Facebook-oldalán.

Azóta frissítették a bejegyzésüket, ez alapján ismét közlekedhetnek a vonatok Döbrököz és Dombóvár között, így már nem szükséges a pótlóbuszra átszállni a Pécs felé tartó vonalakon. A Mávinform legfrissebb közleményében azt írta:

Újraindult a közlekedés Döbrököz és Dombóvár között, már nem kell pótlóbuszra szállni. Késésekre még lehet számítani, a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a pécsi fővonalon.

A baleset és a helyszínelés következményei miatt azonban további késések várhatóak, ez alól a csatlakozó vonalak sem képeznek kivételt, azonban a délutánra várhatóan teljesen normalizálódik a közlekedés.