Leállt a vonatközlekedés Hegyeshalom és Bécs között

2024.09.15. 17:43 Módosítva: 2024.09.15. 17:44
A MÁV arról adott hírt, hogy nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az érintett járatok csak Hegyeshalomig közlekednek, illetve onnan is indulnak. Mint írták: a vonatok pótlására nincs lehetőség, arra kérik az utasokat, ne induljanak útnak.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap délutáni tájékoztatása szerint vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség – írja a MÁV a Facebook-oldalán.

A vasúttársaság megjegyezte, hogy a következő vonatok csak Hegyeshalomig közlekednek, majd visszaindulnak:

  • Railjet,
  • bécsi EuroCity,
  • a Kálmán Imre EuroNight,
  • az EuRegio vonat.

A MÁV arra kéri a nemzetközi utasait, hogy halasszák el utazásukat, és ne induljanak útnak, valamint hozzátették, hogy az utazást érintő intézkedésekről bővebben az ÖBB honlapján, illetve a MÁVINFORM felületein lehet olvasni.

Történelmi árvízre készül a MÁV is

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a MÁV közleményében arról írt, hogy a hazai folyók vízgyűjtő területeit szélsőségesen csapadékos időjárás jellemzi, az északnyugati szomszédainknál a szeptemberi történelmi árvízzel fenyegető helyzet Magyarországon is kihívások elé állítja a vízügyi szakembereket és a közlekedési szolgáltatókat.

A MÁV–VOLÁN-csoport felkészül a rendkívüli helyzetre, a változásokról folyamatos tájékoztatást nyújt a nyilvánosságnak

– közölte a vasúti közlekedési szervezet.

Arra kérik utasokat, főleg az árvizek és heves viharok által érintett területeken, hogy a következő napokban ne megszokásból kezdjék meg utazásukat, hanem kövessék figyelemmel a közlekedési szolgáltatók hivatalos tájékoztatását a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook-oldalán, a MÁV-applikációban és a Volánbusz weboldalán. 

Az árvízhelyzetről az Indexen folyamatosan frissülő, percről percre tudósításunkban is beszámolunk, amelyet itt követhet