Csőtörés okozott árvizet Debrecenben, a szivattyút is be kellett vetni

2024.09.17. 10:06
Bokáig ért a víz Debrecenben, amikor egy csőtörés miatt elöntötte a víz a Derék utcát. A Debreceni Vízmű dolgozói a munkálatok idejére több ingatlanban is elzárták a vizet.

A Hajdú-Bihar Vármegyei hírportál információi szerint Debrecenben egy csőtörés miatt bokáig érő víz öntötte el a Derék utcát, a szervizutat. Debreceni Vízmű dolgozói 18.40-kor kaptak bejelentést a lakóktól. A hiba miatt a vízmű munkatársai a Derék utca 163–269. szám alatti ingatlanokban elzárták a vizet.

Az országban jelenleg tomboló árvizek ugyan nem érintik a megyeszékhelyet, ellenben a csőtörés hatására olyan mennyiségű víz áramlott az utcára, hogy az a parkoló autókban is károkat okozhat. Az utcáról a vizet szivattyú segítségével mozgatták el.

Hatalmas árvizek sújtják Európát

Az elmúlt napokban elérte Európát a Boris ciklon, ami hatalmas mennyiségű csapadékot hozott magával. Az Alpokban lezúduló csapadékmennyiség miatt több folyó vízszintje is megemelkedett, a készültség a Duna, a Lajta, a Rába és a Répce folyók vízgyűjtő területeire is érvényes. 

Vasárnap óta egy percről percre közvetítésben követjük nyomon az eseményeket. Alábbi hírfolyamunkban ma is figyelemmel kísérjük az áradásokkal kapcsolatos európai történéseket, minden fontos hírt megtalál egy helyen.