Magyar Péter nem megy vitázni a köztévébe Orbán Balázzsal, helyette a homokzsákokon várja

2024.09.17. 11:47
Egy ilyen, valódi veszélyhelyzetben a felelős politikusok az ország védelmét szervezik, és abban aktívan is részt vesznek – többek között így reagált Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke arra, hogy csütörtökre vitázni hívták a köztévébe Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával. Így a vitára most biztosan nem kerül sor.

„Hallom, így 220 nap után, a miniszterelnök európai parlamenti performance-ához közeledve kezdett kínossá válni, hogy a több millió honfitársunk által támogatott ellenzéki párt vezetőjeként nem engedtek be élő adásba az évi 140 milliárd forint közpénzből működtetett közmédiába” – így kezdte bejegyzését a Tisza Párt elnöke azzal kapcsolatban, hogy hétfőn kiderült,

Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját és Magyar Pétert is várja a köztévé a 48 perc stúdiójába csütörtökön.

Magyar Péter most a Facebookon azt írta, hogy bár köszöni a meghívást, „jelenleg az egész ország (talán lassan a kormány is) a valaha volt egyik legsúlyosabb dunai árvíz elleni védelmi munkálatokon dolgozik. Így tesz a Tisza Párt több mint ezer önkéntese és jómagam is”.

Majd a posztjában, amit Orbán Balázsnak címzett, azt is kiemelte, hogy szerinte egy ilyen, valódi veszélyhelyzetben a felelős politikusok az ország védelmét szervezik, és abban aktívan is részt vesznek. „Ilyenkor nem a propagandaadótokon kell okoskodni, hanem meg kell fogni a lapátnyél (és a munka) végét.”

így Magyar Péter szeptember 19-én 17 és 18 óra között várja a Római-parton homokzsákot tölteni Orbán Balázst.

Posztja végén kiemelte, ha Orbán Balázs ragaszkodik a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez „a propaganda stúdiójában”, akkor várja meg az árvíz levonultát.

Nincs elég katona?

Ahogy azt korábban megírtuk, hétfőn olyan kritikát kapott a kormány, amely szerint a honvédség nem képviselteti magát elegendő létszámban az árvízi védekezésben. Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke írta közösségi oldalán, hogy nem látja a beígért 17 ezer honvédségi embert a veszélyeztetett területeken.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője részletes tájékoztatást adott, hangsúlyozva, a honvédség több helyszínen is aktívan részt vesz a munkálatokban, és szükség esetén azonnal készen áll a beavatkozásra.

„Miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon? Hol vannak a Magyar Honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok?” – címezte közösségi oldalán közzétett üzenetét Orbán Viktor miniszterelnöknek Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke számonkérte a „2013-ban megígért” mobilgát-rendszereket is. Siklós Gabriella elmondta, a vízügy munkatársai mellett a honvédség egységei jelenleg is dolgoznak Mosonmagyaróváron, a Lajtánál, Dunaalmáson és Pilismaróton. 

A honvédek háromórás váltásokban állnak készenlétben, és ha a vízügy vagy az önkormányzatok segítséget kérnek, azonnal reagálnak.

„Folyamatos az egyeztetés velük, és hihetetlenül pozitívan állnak az egészhez” – hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy a helyszíneken már most is zajlanak a munkálatok. Ezzel szemben Magyar Péter kritikája, miszerint nincs elegendő katonai jelenlét, a szóvivő szerint nem tükrözi a valóságot.