Mol Csoport az Indexnek: van gondunk, de az árvízi helyzet nem befolyásolja a finomítókat

2024.09.17. 18:07
A finomítóink működését az árvízi helyzet nem befolyásolja, a termelés zavartalanul folyik – többek között ezt válaszolta az Index megkeresésére a Mol Csoport. Ugyanakkor az árvízi helyzet eddig hét töltőállomást érintett, egyet le is kellett zárni.

A Mol Csoport minden érintett szervezete összehangoltan megkezdte a munkát az árvízi helyzetből adódó problémák megelőzése és hatékony kezelése érdekében, különös tekintettel vásárlóink és kollégáink testi épségére – válaszolta az Index megkeresésére Magyarország legnagyobb vállalata. A Mol Csoport kiemelte:

folyamatosan kapcsolatban állnak az illetékes hatóságokkal és szolgáltatókkal, „akik segítenek támogatni ezen erőfeszítéseinket”.

Az árvízi helyzet eddig hét töltőállomást érintett, egyet kellett lezárni (Esztergom – Dorogi út) szeptember 17-én, 14 órától, miután homokzsákokkal körbekerítették. Szerdán – amint lezárják a 12-es utat, és emiatt az üzemanyagszállító autó sem tud majd közlekedni – várhatóan a nagymarosi kutat is be kell csukni.

A váci Diadal téri töltőállomásunk jelenleg üzemel, de szükség esetén homokzsákokkal fogjuk biztosítani. Visegrádon már elkészült a mobilgát, így az ottani kutunk zavartalanul üzemel, valamint szentendrei és leányfalui töltőállomásainkon is folyamatos az ellátás.

Az Index kérdéseire a Mol csoport azt is kiemelte, hogy Esztergomban, a Visegrádi úton található töltőállomásuk éjjel is nyitva tart, hogy

a védekezésben részt vevők bármikor hozzájuthassanak üzemanyaghoz.

És a talán a legfontosabb kérdésre is válaszoltak: a Mol Csoport finomítóinak működését az árvízi helyzet nem befolyásolja, a termelés zavartalanul folyik.