Bese Gergő megáldotta a Megafon irodáját, majd részt vett a központ influenszerképzésén

2024.09.19. 14:44
A titulusától megfosztott Bese Gergő nemcsak megáldotta a Megafon irodáját, hanem részt is vett a központ influenszerképzésén, amiről egy csoportkép tanúskodik – írja a Lakmusz tényellenőrző portál.

Bese Gergő felfüggesztett dunavecsei plébánost tavaly ősszel influenszerkedésre oktatták a Megafon képzésén – állítja a Lakmusz.hu. A lap szerint ezt a Megafon Facebook-oldalára felöltött csoportkép bizonyítja. 

Bár a Megafon igyekezett minden képet eltüntetni, amelyeken a melegpartikon részt vevő pap szerepelt, a portál még a botrány kirobbanása előtt lementette ezt a fotót egy korábbi nyomozásuk miatt. A képen Bese Gergő a második sorban, jobb oldalt látható. Mint írják, Kovács István, a Megafon alapítója és az Alapjogokért Központ igazgatója készítette fel őt a sikeres közösségimédia-jelenlétre.

Azt is megemlítették, hogy nem Bese Gergő az egyetlen egyházi személy, aki részt vett a tanfolyamon, ugyanis Pocsaji Miklós református lelkész is feltűnik az egyik képen. A Lakmusz kérdésére Pocsaji megerősítette, hogy valóban elvégezte a tréninget, ahol rengeteget tanult.

Felidézte azt is, hogy a tanfolyamot megelőző felvételi beszélgetésen említette az általa működtetett közéleti blogot és a kapcsolt Facebook-oldalt. „Világossá tettem, hogy itt nem direkt politikai kommunikáció zajlik, de indirekt igen, illetve nyilván a keresztyén hitből fakadó üzenetek direkt-indirekt átadása. Ezt megértették és akceptálták, így vehettem részt a kurzuson” – írta a lelkész a lapnak küldött válaszában.

Megemlítette azt is, hogy „a Megafont kívülről befelé elérni lehetetlen”, ugyanis amikor közéleti blogját a Facebook minden előzetes indoklás nélkül törölte, számított volna a közösségimédia-menedzsmentben jártas influenszerképző támogatására, de nem reagáltak a kérésére.

A Megafon 2020-ban indította a téringet azért, hogy „digitális szabadságharcosokat” képezzenek. Többek között online trendeket, videóvágást, követőtábor-menedzselést is oktatnak számos más gyakorlati tárgy mellett.

Mint ismert, az utóbbi hetekben nagy port kavart Bese Gergő volt dunavecsei plébános ügye, akit Bábel Balázs érsek felmentett a papi szolgálat alól, miután kiderült, hogy a NER-es kötődésű katolikus pap melegpartikon vett rész, melegpornó-felületen szerepelt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Miután a felvételek eljutottak az érsekséghez, Bese Gergőt szinte azonnal felfüggesztették.

A titulusától megfosztott plébános szerint nem véletlen, ami vele történt, ugyanis tőrbe csalták, naivságát kihasználták. Később a TikTokon tett közzé egy videót, amelyben arról beszél, hogy a továbbiakban csak Gergőként szeretné közelebb vinni az embereket Istenhez. Két évvel ezelőtt egyébként Bese Gergő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, de a PestiSrácok.hu szerkesztősége és a Megafon-központ is igényt tartott a pap áldásaira.