Villamospályára lökött egy autót egy taxis Budapesten

2024.09.20. 21:13
A Szent István körúton lökött ki egy taxis egy személyautót a villamospályára, amikor sávváltásakor nem vette észre a mellette haladó autót. Az ütközés hatására a Renault bal oldala sérült. A videót rögzítő autós szerint a balesetet követően a két érintett félreállt, és vélhetőleg rendezték a dolgot.

A Budapesti Autósok tette közzé egy autó fedélzeti kamerájának felvételét, amelyen látható, ahogy egy taxis megpróbált a belső sávba sorolni a Szent István körúton, azonban nem vette észre a mellette haladó Renault-t. A taxis a hirtelen sávváltásával arrébb lökte a Renault-t a villamossíneket és az utat elválasztó betongombákra. 

A videót rögzítő autós szerint 

a taxis a külső sávot vélhetően lassúnak találta, még beférek mentalitással ráhúzta a másikra a kormányt. Az incidens után a felek félreálltak. Vélhetőleg rendezték a dolgot.

A portál szerint a Renault sofőrjének esélye sem volt kivédeni a taxis manőverét, annyira közel volt egymáshoz a két jármű.

A videóra érkezett kommentek döntő többsége szerint a videón látható eset, csak megerősíti a taxisokkal szemben alkotott sztereotípiákat. Több kommentelő pedig azt kifogásolja, hogy hogyan lehet hivatásos sofőr valaki, aki ilyen balesetet okoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport