Visszavonták a parkoló közbeszerzését a XII. kerületben

2024.09.22. 06:44
Szeptember elején indított közbeszerzést a Hegyvidék, amelyet később visszavontak. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) XII. kerületi szervezete erős kritikát fogalmazott meg a leköszönő vezetés felé.

Visszavonta a parkolási közbeszerzést az önkormányzat, akik nem várták meg a Közbeszerzési Hatóság vizsgálatának eredményét – írja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) XII. kerületi szervezete a Facebook-oldalán.

Szeptember elején indított a hegyvidéki önkormányzat egy közbeszerzést a parkolási rendszer üzemeltetésére vonatkozóan, amely kész helyzet elé állította volna az új vezetést.

A legfőbb kifogásunk az volt, hogy az önkormányzat egyetlen céget hívott meg a közbeszerzésre, teljesen kizárva ezzel a versenyt

– fogalmazott az MKKP. Ezeket a speciális, meghívásos eljárásokat a Közbeszerzési Hatóság kivétel nélkül egyenként ellenőrzi, és amennyiben azokat jogsértőnek találja, a kiíró köteles azt visszavonni. „Jelen esetben olyan nyilvánvaló volt, hogy nem állnak fenn a verseny kizárásának feltételei, hogy az önkormányzat végül meg sem várta a hatósági vizsgálat végét, és önként visszahívta a kiírást” – tették hozzá.

Korábban arról számoltunk be, hogy kizárta a versenyt a XII. kerület parkolási cége, a Fáber Kft. az önkormányzati választásokat megnyerő Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerint. A Fáber Kft.-nek a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt arra kellett választ adnia, hogy a kerületben működő Siemens és DOKK gyártmányú automaták üzemeltetését miért egyedül csak a feladatot eddig is végző Sessionbase Kft. tudja ellátni.

Az önkormányzat – az MKKP ismertetése szerint – azzal védi a Sessionbase Kft.-t, hogy az általa „jelenleg is használt, integráltan működő PÜR (parkolás) és KÖZTER (közterület-felügyelet) szakrendszerek funkcionalitásával bíró más, integrált szakrendszer nem érhető el, nem kapható a piacon”.