Dúró Dóra átragasztotta az ARC kiállítás egyik plakátját

2024.09.23. 13:03
Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője azzal vádolja az ARC kiállítást, hogy deviáns propagandának ad teret, és a gyermekvállalás ellen kampányol. A képviselő beszámolója szerint a párt aktivistái nem maradtak tétlenek, így átragasztották a kifogásolt plakátot. Most arra várnak, hogy Karácsony Gergely és – a kiállításnak helyszínt szolgáltató Újbuda polgármestere – László Imre kérjen bocsánatot.

Az anyaság árnyoldalait mutatta volna be a 24. ARC közérzeti plakátkiállítás egyik alkotása, Dúró Dórának azonban nem nyerte el a tetszését, így a Mi Hazánk azonnal akcióba lendült, és átragasztották a feliratokat.

„Az anyaságot többek közt a lebutulással és a piszkos ruhával azonosító, gyermekvállalás ellen kampányoló plakát jelent meg az egyébként deviáns propagandát is felvonultató ARC kiállításon” – írja a Mi Hazánk országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.

Miközben soha olyan kevés gyermek nem született hazánkban egy év alatt, mint tavaly, minden édesanyát sértegetnek azzal, hogy a plakáton látható kisgyermek mellé olyanokat írnak, hogy miatta sosincs idő enni vagy lebutulás. A Mi Hazánk ez ellen tettekkel is fellépett, átragasztottuk a plakátot pozitív szavakkal, például gondoskodás, szeretet, áldás, jövő.

– számolt be az akcióról Dúró Dóra.

A képviselő egyben felszólította a kiállítást megnyitó Karácsony Gergely főpolgármestert és László Imre újbudai polgármestert, hogy határolódjon el a plakát tartalmától, és kérjenek bocsánatot minden édesanyától.