Gyors égés miatti lobbanás történt az Egis Gyógyszergyárban

2024.09.23. 11:32
Baleset történt az Egis Gyógyszergyárban egy oldószer meggyulladása miatt, az úgynevezett lobbanásban ketten is megsérültek. Az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Lobbanás volt hétfőn reggel Budapest X. kerületében, egy oldószer gyulladt meg az Egis Gyógyszergyárban, aminek következtében a technológiai gyártás folyamata alatt gyors égés lépett fel. Két sérültet kórházba kellett szállítani – tudta meg elsőként a 24.hu

A lap információi szerint a katasztrófavédelem mobil laborja is kiérkezett a Keresztúri úton lévő gyógyszergyárhoz, de veszélyes anyagot nem mutattak ki a mérések során, és tűzoltói beavatkozásra sem volt szükség, mert a tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották. Az MTI a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése nyomán azt írja, hogy   a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer gyulladt meg. 

A sérültek állapotának súlyosságáról egyelőre nincsenek információk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője azt mondta a lapnak, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A katasztrófavédelem azt is közölte, hogy a telephely környékén lakók és a gyár dolgozóinak biztonságát a baleset nem veszélyezteti, a z üzemi területen kívül nincs veszélyes vegyi anyag a levegőben.