Karácsony Gergely: A Margitsziget zárva marad

ZS 4286
2024.09.26. 07:26
A Margitsziget egyelőre zárva marad – jelentette be Karácsony Gergely. A főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Főkert munkatársai a faállományt vizsgálják, hiszen sok helyen meglazult a talaj, ami fokozza a fakidőlések veszélyét, ezért óvatosságra van szükség.

Ma kora reggeltől újra az autós forgalomé mindkét alsó rakpart, a hétvégén pedig a megszokott módon a gyalogosok és a bringások vehetik birtokba a pesti oldalt – számolt be erről Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, aki kiemelte: dolgoznak azon, hogy péntektől a villamosforgalom is helyreálljon.

Majd a köszönetnyilvánítás után Karácsony Gergely kiemelte:

A Margitsziget egyelőre zárva marad, a Főkert munkatársai a faállományt vizsgálják, hiszen sok helyen meglazult a talaj, ami fokozza a fakidőlések veszélyét, ezért óvatosságra van szükség. A speciális intézkedések bizonyítják, hogy nekünk mindenek előtt való a biztonság.

A BKK tájékoztatása szerint péntektől újra teljes vonalon közlekednek a 2, a 2B és a 23 jelzésű villamosok, ugyanakkor a 4-6 villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél, és a sziget lezárása miatt továbbra sem közlekedik a 26-os és a 226-os autóbusz.

(Borítókép: Margit-sziget 2024. szeptember 19-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)