Leszorította az útról, majd el akarta ütni a kocsiból kiszálló családot egy román sofőr

2024.09.27. 12:20 Módosítva: 2024.09.27. 12:29
Leszorította az útról egy család autóját, nekik ment, majd el akarta ütni a kocsiból kiszállókat egy férfi az M86-os autóúton, Beled közelében. A román sofőr miután elhajtott, balesetet okozott, majd autót próbált lopni, később kórházba vitték.

Leszorította az útról egy család autóját, nekik ment, majd el akarta ütni a kocsiból kiszállókat egy férfi az M86-os autóúton, Beled közelében. A román sofőr miután elhajtott, balesetet okozott, majd autót próbált lopni. 

Egy letört autóalkatrészről és egy félcipőről posztolt képet a közösségi oldalán az a beledi nő, akit szombaton édesapjával együtt leszorított az útról, majd megtámadott egy román ámokfutó. A család kora reggel Csórna és Beled között autózott, amikor észrevették, hogy egy szürke kocsi egyre közelebb ér hozzájuk. 

Az autót vezető apa telefonon nyilatkozott az RTL Híradónak és elmondta, hogy a BMW típusú személyautó mintegy félméternyire, bőven féktávolságon belül haladt mögöttük, noha lett volna helye az előzésre. Ekkor az autót vezető apa lehúzódott, de látta, hogy az autó szintén lelassítva, lehúzódva mügéjük került és hátulról meglökte az autójukat. A koccanást követően az apa kiszállt, hogy kérdőre vonja az autóst, ám a férfi nem válaszolt neki. 

Fogta magát, gázt adott, és nekem jött. Az autóval engem föllökött, úgy, hogy beestem az útra. Megfordult, ekkor a lányom ott állt a szalagkorlátnál, megindult felé. Szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy átugrott a szalagkorláton

– idézte fel az apa. 

Egyikük sem sérült meg, de a sofőr ezután megpróbálta ellopni a család kocsiját. Miután ez sem sikerült neki, elhajtott. Azonnal értesítették a rendőrséget, akik néhány kilométerrel arrébb megtalálták az autóst, akinek lerobbant a kocsija. 

A 23 éves román férfi fáradtságra hivatkozott a rendőröknek, amikor kikérdezték. Néhány órával később azonban már a csornai vasútállomáson próbált autót lopni. Több járművet is megkísérelt elvinni, amikor a rendőrök kiértek, éppen egy idős házaspár kocsiját próbálta eltulajdonítani. Végül a győri kórházba szállították a zavart férfit.