Deutsch Tamás: Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújik

2024.09.29. 19:30
Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője Manfred Weberhez fordul, hogy nyilatkozzon Magyar Péter mentelmi jogáról, aki így akarja elkerülni a felelősségre vonást.

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője szerint Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújik – fogalmazott a párt Facebook-oldalán.

A politikus arról beszélt, hogy Manfred Weberhez, az Európai Néppárt frakcióvezetőjéhez fordul, hogy nyilatkozzon Magyar Péter mentelmi jogáról.

Nyilatkozzon arról, a néppárti képviselők teljesen szabálytalanul be fogják-e védeni Magyar Pétert, és magyar kívánságainak megfelelően nem függesztik fel a mentelmi jogát, ezzel lehetőséget teremtve neki, hogy mentelmi joga mögé bújva megússza a felelősségre vonást a tetteiért

– fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette, hogy a lopás, amelyet a Tisza Párt elnöke elkövetett köztörvényes bűncselekmény.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter még június 21-én keveredett szóváltásba egy meg nem nevezett személlyel a budapesti Ötkert szórakozóhelyen, amiért utóbbi videófelvételeket készített arról, ahogy a Tisza Párt jelenlegi elnöke – akkor még alelnöke volt – elment bulizni. Magyar és a videót készítő ezután összeszólalkozott, aminek a vége az lett, hogy Magyar állítólag elvette a telefont, amit a Dunába hajított.

A nyomozás még tart, ám Magyar Péter mentelmi joga miatt nem jut egyről a kettőre, ezért Polt Péter legfőbb ügyész kérte az Európai Parlamenttől, hogy függesszék fel a Tisza Párt elnökének diplomáciai mentességét.