Gyurcsány Ferenc elárulta, hogy mit rejtett el az álnéven írt krimijében

2024.09.29. 20:35
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint egy rá jellemző „áthallásos” politikai utalást is „elrejtett” az álnéven írt A kereszt halála című könyvében. Gyurcsány Ferenc várja a megfejtéseket, és az első helyes válaszadót egy százezer forint értékű utalvánnyal is megjutalmazza.

A DK elnöke közösségi oldalán írt arról, hogy élete első regénye, A kereszt halála című könyv nem a politikáról szól. Gyurcsány Ferenc szerint kényesen vigyázott arra, hogy még a helyszín se Magyarország legyen.

Mint írta, július közepén utoljára olvasta át a kéziratot, amikor eszébe jutott, hogy „valamilyen politikai utalást, személyes villanást” akar belecsempészni a könyvébe.

Némi töprengés után végül elrejtettem a szövegben valamilyen áthallásos, rám jellemző, akár aktuális politikai utalásnak is felfogható pár sort. Találják meg és küldjék el megfejtésüket Kate Vargha e-mail címére, melyet az utószó végén fognak megtalálni!

– írta Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette, hogy az első helyes válaszadónak az október 17-i budapesti dedikáláson százezer forint értékű könyvutalványt ad át.

Álnéven írt krimi  

Augusztus végén Gyurcsány Ferenc az Indexnek elárulta, hogy évek óta ír rövidebb, hosszabb történeteket, elsősorban a saját maga szórakoztatására, de már akkor is utalt rá, lehet arra számítani, hogy megmutat a közönségnek egy nagyobb lélegzetvételű alkotást is.

Cikkünk megjelenése után egy nappal aztán  létrejött a Facebookon egy Kate Vargha nevű oldal , amelyen az írások fogalmazásmódja nagyon hasonlított a politikus saját oldalán közzétett írásaira, ezért elindultak a találgatások. Ráadásul az életrajzi adatok is stimmelnek az oldalon megosztott tartalmaknál, többek közt például Pápa városával kapcsolatban, ahol Gyurcsány Ferenc született. 

Írói énjéről, maga Gyurcsány Ferenc rántotta le a leplet. elmondta, hogy írt egy könyvet, ráadásul „egészen jót”.

„Íróként édesanyám nevéből képzett nevet használok, Kate Vargha. Így egyértelmű lesz, hogy mit mondok, írok politikusként, és mikor egyszerűen csak mesélek a saját, és remélem, az Önök örömére. Anyám megérdemli, hogy így megmaradjon a neve. Csodálatos asszony volt” – fogalmazott.

„Mármint a Kereszt halála, életem első regénye, amit szabadidőmben írtam. Meséltem már róla, hogy jó ideje ez lett a hobbim, ez kapcsol ki a munkából. Az írás. Ez érett első könyvvé. Úgyhogy autóba ültünk, és odaszaladtunk 10 percre a nyomdába, mégiscsak ritkán van az ember életében ilyen pillanat” – írta a DK elnöke, és hozzátette, hogy már szállítják is a könyvesboltokba a regényt, a jövő héten pedig tart egy sajtóbemutatót. 

„Aztán majd, ahogy politikai teendőim engedik, beiktatunk néhány dedikálást is” – tette hozzá.