Felmentették Dömötör Csabát, új államtitkára lesz a Miniszterelnöki Kabinetirodának

2024.09.29. 13:23
Hidvéghi Balázs veszi át Dömötör Csaba helyét október elsejétől a Miniszterelnöki Kabinetiroda élén, ugyanis utóbbi európai parlamenti képviselő lesz a pozíciójáról lemondó Győrffy Balázs helyett, aki augusztusban ittas állapotban megütött egy nőt.

A vasárnap kiadott Magyar Közlönyben a köztársasági elnök tájékoztatása alapján felmentették Dömötör Csaba államtitkárt a Miniszterelnöki Kabinetiroda éléről, helyét a miniszterelnök javaslatára Hidvéghi Balázs veszi át.

A váltásra azért van szükség, mert Dömötör Csaba európai parlamenti képviselő lesz a helyett a Győrffy Balázs helyett, aki augusztusban ittas állapotban bántalmazott egy nőt. Az Agrárkamara korábbi elnöke tettlegességig fajuló vitát folytatott egy nővel, akit meg is ütött, ezért minden pozíciójáról lemondott, kilépett a Fideszből, és visszavonult a politikai élettől.

Győrffy Balázs azonban a párt EP-listájának negyedik helyén állt, így a júliusi választásokon mandátumot nyert az Európai Parlamentbe. Arról a pozícióról lemondott, melyre új személyt jelölt a párt, amiről szeptember 18-án született döntés. Ennek értelmében a Fidesz–KDNP EP-listájának 29. helyén szereplő Dömötör Csaba vehette át a Nemzeti Választási Bizottságtól megbízatását.

Hidvéghi Balázs korábban a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőjeként, a korábbi ciklusokban a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, országgyűlési képviselőként és a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként is dolgozott − fogalmazott az MTI.