Durva fagy köszönt Magyarországra hétfőn

2024.09.30. 06:05 Módosítva: 2024.09.30. 06:21
Hétfőn országszerte napsütéses időre lehet számítani, csapadék nem várható. A Tiszántúlon megélénkülhet a szél, időnként viharossá fokozódhat. Hideg lesz a reggel, a talaj menti fagyok is visszatérnek. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Hétfőn hajnalban a Dunántúl szélcsendes részein foltokban pára, köd képződhet. Napközben országszerte napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz, de a Tiszántúlon élénk marad a szél, és egy-egy erős széllökés sem kizárt. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Reggel 3 és 9 fok között alakulnak a minimumok, de a szélvédett nyugati-dunántúli részeken, valamint a fagyzugokban 0 fokig csökkenhet a hőmérséklet. A talaj menti fagyok is egyre több helyen fordulhatnak elő.

napközben a legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között lesz.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a hullámzó frontrendszer fokozatosan elhagyja térségünket, emiatt fronthatás nem terheli szervezetünket.

Mint írtuk, napos, száraz idővel indul a hét, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani. A hőmérséklet csúcsértéke már jellemzően 20 Celsius-fok alatt várható a legmelegebb órákban. A hidegre hajlamos helyeken pedig akár fagyhat is a hajnali órákban.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!