Egytonnás bombát találtak Budapesten

2024.10.01. 14:55
Budapesten, a Soroksári utat keresztező vasúti összekötő híd töltésének bontásakor találtak egy egytonnás második világháborús bombát. A robbanóeszközt szombaton hatástalanítják, a rendőrség egy 600 méteres sugarú lezárásra hívta fel a figyelmet.

Egytonnás, második világháborús bomba került elő Ferencvárosban, a robbanóeszközt a helyszínen hatástalanítják szombaton – közölte az Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta, hogy a főváros IX. kerületében, a Soroksári utat keresztező vasúti összekötő híd töltésének bontásakor bukkantak a munkások a robbanótestre.

A helyszínen a tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús, egy tonna össztömegű, amerikai gyártmányú légibomba került elő. A robbanóeszköz biztonságos elszállításához a helyszíni hatástalanítása szükséges, amelyet tervezetten október 5-én, szombaton, a délelőtti órákban hajtanak végre a katonák

– ismertette a főhadnagy. Hozzátette, hogy a rendőrség az érintett területet a tűzszerészművelet idejére 600 méter sugarú körben lezárja.

Utoljára szeptember elején találtak bombát Magyarországon, ekkor Esztergomban hatástalanítottak egy 100 kilogrammos, élesített fenék- és orrgyújtó szerkezettel rendelkező szovjet rombolóbombát.