Kormányülés kezdődött Geszten a Tisza-kastélyban Orbán Viktor vezetésével

2024.10.01. 20:31
Ismét vidéken tart kormányülést Orbán Viktor vezetésével a magyar kormány, amely ezúttal egy Békés vármegyei településen egyeztet.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kihelyezett kormányülés kezdődött kedd este a Békés vármegyei Geszten, a Tisza-kastélyban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A közlemény szerint a kétnapos ülésen a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak a résztvevők.

Orbán Viktornak sűrű napja volt a kormányülést megelőzően. Mint megírtuk, a Karmelita kolostorban tárgyalt a miniszterelnök és Antonio Costa, az Európai Tanács új elnöke. A Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatása szerint a megbeszélés egyik kiemelt témája volt a soros magyar EU-elnökség programja és az új EiT-elnök célkitűzései.

A találkozóra azután került sor, hogy a magyar kormányfő hétfőn kongói kollégájával, Félix Tshisekedivel találkozott, és stratégiai együttműködési megállapodást kötött az afrikai ország képviselőjével, ami három pillért foglal magában: gazdaságit, infrastruktúra-fejlesztésit és oktatásit. Magyarország támogatja az afrikai ország nemzetközi szervezetekben való jelölését.

Kedd délután pedig szintén a Karmelitában fogadta a kormányfő Izrael közlekedési és infrastrukturális miniszterét, Miri Regevet.