„Láttam, hogy ömlik a fejéből a vér” – szemtanú számolt be a Jóban Rosszban színésznőjének balesetéről

2024.10.01. 06:18
Egy 15 éves lány is szemtanúja volt annak a súlyos autóbalesetnek, melyet a Jóban Rosszban sorozat egyik színésznője, Sallai Nóra és ötéves gyermeke szenvedett el péntek este Alsónémediben. A fiatal lány azonnal a felborult autóhoz sietett, és a többi szemtanúval együtt, a mentők utasításai szerint megkezdték az elsősegélynyújtást.

Mint arról beszámoltunk, péntek este Alsónémediben súlyos autóbaleset érte a Jóban Rosszban sorozat egyik színésznőjét, Sallai Nórát és ötéves kisfiát. Egy családi látogatásról tartottak hazafelé, mikor egy száguldó BMW csapódott nekik a Haraszti útnál, aminek következtében a színésznő autója felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsai alá szorultak.

Egy 15 éves lány szemtanúja volt a balesetnek, ugyanis épp a barátaival beszélgetett egy közeli játszótéren. A fiatal azonnal a felborult autóhoz sietett, miközben a mentők már vonalban voltak.

Először a kisfiút néztem meg, aki fejjel lefelé lógott az autóban. Szerintem akkor már nem volt pulzusa. [...] A nőnek láttam, hogy ömlik a fejéből a vér, akkor mondta a diszpécser, hogy valamivel be kéne kötnünk a fejét. Nálam pont volt fásli, szóval azt rányomtuk a fejére, aztán négy férfi letépte a kocsi ajtaját

– számolt be a történtekről a lány a Tényeknek.

Elmondta azt is, hogy a nőt lefektették a kocsifeljáróra, majd a lány a diszpécser utasítására melléfeküdt, és figyelte a mellkasát, hogy lélegzik-e. Mikor látta, hogy a színésznő vért köhög fel, stabil oldalfekvésbe helyezte, amivel valószínűleg az életét is megmenthette.

A többi szemtanú eközben a kisfiút is kiszabadította a roncsból, őt többször is újra kellett éleszteni. „Először egy férfi kezdte el újraéleszteni, utána pedig egy nő átvette” – mondta a lány.

Az életükért küzdenek

A színésznő és kisfia állapota a legutóbbi hírek szerint válságos. Bogdányi Titanilla színésznő vasárnap reggel egy Instagram-sztoriban a követőit kérte, hogy imádkozzanak a kolléganőjéért és annak gyermekéért. „Emberek! Kérek egy imát mindenkitől szeretett, csodálatos kolléganőmért, barátomért és kisfiáért, akik az életükért küzdenek jelenleg is” – írta a színésznő a sztoriban.

Hétfőn délután több színész – köztük Csonka András és Csifó Dorina is – megosztotta a Facebookon, hogy Sallai Nórának sürgős véradási segítségre van szüksége.

„Kérjük, hogy aki teheti, vegyen részt irányított véradásban, és segítsen Nórának” – írták a posztban, majd felsorolták, hogy hol és mikor várják az önkéntes véradókat.

A véradás Nóra számára életmentő lehet, ezért hálásan köszönjük mindenki segítségét és támogatását, vércsoporttól függetlenül

– fogalmaztak a posztban.