18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrázó fotókat posztolt a magyar olimpikon, hatan verték össze a rokkantnyugdíjas édesapját

b37f728e-9692-4fce-93b2-f6e399c77107
2024.10.02. 21:10
Dudás Miklós közösségi oldalán osztotta meg, hogy 55 éves, rokkantnyugdíjas édesapjára hat bokszoló támadt rá augusztus 30-án egy benzinkúton. A világbajnok kajakozó elmondta, a tragédia miatt édesapja éber kómában fekszik egy kórházban. Kiemelte, hogy addig nem nyugszik, amíg az elkövetők nem kerülnek börtönbe.

Tragikus hírt osztott meg Dudás Miklós szerdai Facebook-bejegyzésében. A világbajnok kajakozó szerint tönkretették a családját, amikor édesapjára hat bokszoló támadt rá. 

„Apám 55 éves rokkantnyugdíjas, csak hogy tudjátok. Kómában fekszik, miután egy benzinkúton lerohanták és elvették az életét” – írta Dudás Miklós, hozzátéve, hogy édesapja jelenleg is éber kómában fekszik. 

Hozzátette, addig nem áll meg, amíg „ezek a gyáva férgek börtönben nem rohadnak a felbujtóval együtt”. Dudás Miklós a helyzet súlyosságát jelezve megrázó fotókat is csatolt a bejegyzéséhez, ami ide kattintva érhető el.

Élet-halál között lebeg az édesapja

Dudás Miklós kedden a Story Magazinnak mesélte el, hogy az incidens augusztus 30-án történt egy benzinkúton, és nem volt több másfél percnél.

Megállt két autó, kiszállt belőle hat bokszoló, és elkezdték rugdosni az 56 éves, rokkantnyugdíjas édesapámat. Amikor odarohantam hozzá, engem is ütöttek. Hallottam, ahogy apukám feje a betonba csapódva széttörik 

– idézte fel a lapnak a történteket. 

A világbajnok kajakozó azonnal értesítette a mentőket. Édesapja azóta kórházban fekszik, majd időközben agyhártyagyulladása lett és vérmérgezést is kapott. Dudás Miklós szerint édesapját lényegében elvesztették, mivel „ha valaha is felébred, teljesen kiszolgáltatott élete lesz. De jelenleg nem úgy tűnik, hogy ebből kijön, 40 kilót fogyott”.

A világbajnok úgy látja, hogy tönkrement a családja, mivel édesanyja a férje nélkül nem akar tovább élni. „Az édesapámat lényegében megölték. Anyukám pedig egy hónapja sír és nyugtatókon él. Bűnhődnie kell azoknak az embereknek, akik bokszolóként, mi több, azóta is kisgyerekek edzőiként tevékenykedve ezt tették az édesapámmal” – fejtette ki a lapnak. 

Egy pletykából indult a verekedés 

A lap úgy tudja, hogy az egész verekedés egy pletykából indult. Dudás Miklós elmondta, hogy édesapjáról a piacon terjesztette egy nő, hogy megcsalja az édesanyját. Édesapja megelégelte a dolgot, így felszólított a nőt, hogy fejezze be a hazugság terjesztését, de a nő válaszul „rászabadította a testvéreit”.

Írásban még egy békés megbeszélésről volt szó édesapám és a nő családja között, de úgy voltam vele, hogy azért jobb, ha vele tartok. Majd a benzinkútra érkezve egyszerűen lerohantak minket. Mindent vett a kamera, kérdés sincs, mi lesz ennek az ügynek a végkimenetele, de sajnos ezzel nem kapom vissza az apukámat” – idézte fel a sportoló a Story Magazinnak. 

(Borítókép: Dudás Miklós 2015. augusztus 23-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)