Megszűnt a Tisza Sziget, amelyet a volt DK-s polgármester alapított

2024.10.03. 17:20
Szabó Loránd, Dombóvár volt DK-s polgármestere csütörtökön közölte, hogy megszűnt az általa alapított Tisza Sziget, amivel szerinte történelmet csináltak.

Szabó Loránd, Dombóvár egykori DK-közeli polgármestere a Tisza Pártot arról tájékoztatta, hogy az általa szeptember elején alapított dombóvári, 424-es Tisza Sziget taglétszáma csoportalakításhoz szükséges tíz alá esett, mivel a többség  kilépett, beleérve őt is.

Valószínűleg történelmet csináltunk, mert mi lehetünk az első (de nem az utolsó sziget), mely megszűnt

– nyilatkozta Szabó a 24.hu-nak. 

Mint szeptember végén megírtuk, Szabó Loránd, Dombóvár volt polgármestere – akit sokáig az MSZP és az SZDSZ, majd a végén a DK támogatott – Tisza Szigetet alapított a városban, ráadásul nem is az elsőt. Korábbi alpolgármestere, az Együtt – PM színeiben politizáló Tigelmann Péter is létrehozott egyet. Egyre több ellenzéki politikus fordul a Tisza Párt felé, hiszen ahogy fogalmaztak: az érdek közös, bukjon a Fidesz!

A Tisza Szigetek a Magyar Péter vezette Tisza Párt országosan elszórt, kis létszámú (10-50 fős) csoportjai, akik helyi szinten képviselik és terjesztik azt az ideológiát, amit Magyar Péter országosan. A szimpatizánsokból már több száz kis sziget alakult, és még több száz várja az alakuló ülést, ugyanis közel ezer ilyen civil szervezet jelezte már alakulási szándékát. A Szabó Loránd által Dombóváron létrehozott sziget szeptember 7-én meg is alakult.