Lezuhant egy magyar turista egy olasz panorámaútról, miközben a naplementét fotózta

2024.10.05. 15:40
Egy magyar turista elejtette telefonját a naplemente fotózása közben, majd amikor megpróbálta visszaszerezni a korláton kívül heverő készülékét, ő maga is a mélybe zuhant. A magyar nőt kórházba szállították, és megúszta egy térdficammal az esetet.

Egy magyar turista megsérült Olaszországban, a festői Cinque Terre területén, amikor leesett a Via dell’Amoréról, a Riomaggiore és Manarola között nemrég újra megnyitott panorámaútról – írja a hvg.hu egy olasz lapra hivatkozva.

A pórul járt nő a panorámaúton éppen a naplementét fényképezte, amikor kicsúszott kezéből a telefonja. Az eszközt a korláton áthajolva próbálta meg visszaszerezni, ám emiatt ő maga is lezuhant.

A turista zuhant néhány métert, de ez még így is szerencsésnek mondható, mivel jóval nagyobb baleset is történhetett volna.

A mentésben részt vettek tűzoltók és hegyimentők is, akik egy speciális hordágyon helyezték biztonságba a magyar nőt. A kórházban aztán kiderült, hogy a pórul járt turistának hatalmas szerencséje volt, és a több méteres zuhanást megúszta egy térdficamodással.

Sajnos augusztusban is történt egy hasonló eset, amikor egy 18 éves magyar fiú egy szikláról zuhant le Korfu szigetén túrázás közben.

Akkor a fiú megmentéséhez egy tucat tűzoltó vetettek be, miközben esett és villámlott. A kórházban derült ki, hogy a magyar fiatal lábtörést szenvedett.