Szigorú intézkedések jönnek a Szent Margit Kórházban

2024.10.05. 12:56
A Szent Margit Kórházban október 3-tól szigorú változásokat vezetnek be. Ez egyarát vonatkozik a betegekre és hozzátartozükra is.

Az elmúlt időszakban megnövekedett felső légúti tünetekkel járó megbetegedések miatt – a betegek és munkatársak védelmében – a Budapesti Szent Margit Kórházban október 3-tól az alábbi intézkedéseket vezetik be:

  1. A kórház teljes területén, minden betegellátó egységben kötelező az orrot, és szájat eltakaró maszk viselése.
  2. Látogatási időben egy betegnél egyszerre egy látogató tartózkodhat 15 perc időtartamban.
  3. Az izolációs kórtermekben a látogatás csak külön engedéllyel, az ott előírt, intézmény által biztosított védőfelszerelésben történhet.
  4. A kórház azt kéri, hogy a látogatók ne üljenek a betegek ágyára, a betegek személyes tárgyait lehetőség szerint ne érintsék/használják.
  5. Betegeket – megfázás, influenza, hasmenés vagy hányás tünetek esetén – ne látogassák meg a hozzátartozók, inkább telefonon tartsák a kapcsolatot
  6. Kórház teljes területén, minden épületében és betegellátó részlegen kézfertőtlenítőszer adagoló készülékek vannak kihelyezve. Kérik, hogy érkezéskor és távozáskor mindenki végezzen kézfertőtlenítést!

Ahogy azt korábban megírtuk, a fertőző megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől kötelező a maszkviselés lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein is. 

A korlátozás az összes tagkórházra kiterjed, vagyis a nyíregyházi tagkórház két telephelyére, a nagykállói, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a vásárosnaményi gyógyintézményekre, illetve a nyírbátori szakrendelőre is érvényes – közölte a kórházcsoport az MTI-vel.