Szirénázó mentőautó karambolozott, majd borult az oldalára Budapesten

2024.10.06. 17:15
Felborult egy szirénázó mentőautó vasárnap délután, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XV. kerületben. A balesetben öten sérültek meg, valamennyiüket kórházba vitték.

Cikkünk frissült!

Szirénázó mentőautónak ütközött egy személygépkocsi Budapesten a XV. kerületben, az Apolló utca és a Késmárk utca találkozásánál vasárnap délután; a mentő felborult, a benne utazók megsérültek – közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Vinczeffy Levente főhadnagy elmondta, hogy a mentőautó az Apolló utcán közlekedett a Késmárk utca irányából, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva, amikor a Nyírpalota útnál a kereszteződésben jobbról nekiütközött egy személygépkocsi, amelyben ketten ültek. A főhadnagy hozzátette, hogy a baleset következtében a mentőautó felborult, a benne utazók megsérültek.

Öten sérültek meg az ütközésben

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a mentőegységet rosszulléthez riasztották, a mentőautó megkülönböztető jelzéseket használt, amikor a személyautóval összeütközött.

A szóvivő közölte, hogy a mentőszemélyzet három tagja és a személyautóban utazó nő és férfi zúzódásokat szenvedtek, valamennyiüket kórházba vitték.

Idén két hasonló baleset is történt. Áprilisban egy, a Nagykörúton a Nyugati pályaudvar felé közlekedő személyautó a Király utcából szirénázva érkező mentővel ütközött, majd póznába hajtott.

Augusztusban Martonvásáron ütközött mentőautó egy személyautóval, a baleset során a megkülönböztető jelzést használó jármű egy fának csapódott.