Orbán Viktor: Az apa férfi, az anya nő, és ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal a „feje tetejére áll”

2024.10.06. 15:17
Orbán Viktor a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén szólalt fel Olaszország és Magyarország migrációs politikájának védelmében. A magyar kormányfő megemlékezett beszédében az 1848–49-es szabadságharcról és az akkori olaszországi küzdelmekről is, majd hangsúlyozta, az apa férfi, az anya nő, és ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal a „feje tetejére áll”.

Orbán Viktor vasárnap Olaszországban járt a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo-közeli Pontida mezején tartottak. A magyar miniszterelnök – több más európai jobboldali politikus mellett – a nagygyűlés díszvendégeként szólalt fel, és emlékeztetett, hogy ma Magyarországon az 1848–49-as szabadságharc hőseire emlékezünk, és hozzátette, hogy abban az időben az olasz és a magyar nép felkelt, és fegyverrel harcolt az idegen uralom ellen.

Orbán Viktor kijelentette, hogy az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek.

Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép, és mi az ő örököseik vagyunk. Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek. Nem adjuk oda se a brüsszeli bürokratáknak, se a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak

– fogalmazott az MTI beszámolója alapján a miniszterelnök, és hangsúlyozta, Olaszország az olaszoké, Magyarország pedig a magyaroké.

Európa szégyene a migrációval kapcsolatban indított büntetőeljárás

A magyar kormányfő európai hazafinak nevezte Matteo Salvinit, akit értékelése szerint Magyarországon hősként ünnepelnek, mert lezárta a határokat, és megvédte az olaszok otthonait és Európát is. Orbán Viktor szerint emiatt az olasz politikus kitüntetést érdemelne, nem pedig büntetőeljárást, majd kijelentette, hogy a baloldal és egész Európa szégyene a Matteo Salvini elleni, az illegális migrációval kapcsolatban indított eljárás.

Nemcsak az olasz politikus ellen indult eljárás, hanem Magyarország ellen is. Orbán Viktor kiemelte, hogy Magyarország 200 millió euró büntetést kapott, és mindennap egymillió eurót fizet, mert nem engedi be a migránsokat.

Ez szégyen, ez Brüsszel szégyene

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy látja, hogy az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták ma együtt büntetik Magyarországot, mert megvédjük Európát. Azonban ha tovább büntetik hazánkat, akkor Budapestről elszállítják a migránsokat Brüsszelbe.

Olaszország erős, nagy és gazdag ország, ha mi meg tudtuk csinálni, ti is meg tudjátok. Ne higgyétek, hogy ez lehetetlen, ez lehetséges, mi, magyarok vagyunk az élő példa. Legyetek elszántak, bátrak, és kövessétek az olyan nagyszerű vezetőket, mint Matteo Salvini!

– buzdította a gyűlés résztvevőit Orbán Viktor.

Magyarország az élő példa arra, hogy a baloldal legyőzhető

Ezt követően az MTI beszámolója szerint a magyar kormányfő elmondta, hogy Magyarország 14 éve sikeresen harcol a nemzetközi baloldal ellen, és a magyarok küldetése, hogy bebizonyítsák: a baloldal legyőzhető.

Mi ötször legyőztük őket

– emlékeztette a gyűlés résztvevőit Orbán Viktor, aki szerint a magyar példa azt mutatja, hogy a patrióták sikeresebben kormányoznak, mint a baloldal.

A magyar miniszterelnök kitért arra is, hogy ma Magyarországon teljes foglalkoztatottság van, az adókat csökkentik, a béreket növelik, segítik a vállalkozásokat, és megvédik a családokat.

Nem engedjük, hogy viccet csináljanak a házasságból, nem engedjük, hogy bohócot csináljanak a családjukat szerető emberekből

– mondta Orbán Viktor, és hozzátette, hogy családok nélkül nincs jövő, és a magyar alkotmány rögzíti, hogy az apa férfi, az anya nő, és ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal a „feje tetejére áll”.

Matteo Salvini: Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar

Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar – jelentette ki Matteo Salvini. A Liga vezetője kijelentette, sem ő, sem az európai patrióták nem adják fel a törekvést a békére, a szabadságra, a nemzeti döntéshozatalra és a biztonságra.

A Pontidában tartott találkozót az 1571. október 7-én Lepantóban győztes Szent Ligához hasonlította.

A baloldal békét hangoztat, de a háborút finanszírozza, jogokat követel, de megfeledkezik kötelességéről

– mondta, és idesorolta annak biztosítását, hogy az európai városokban biztonságban lehessen sétálni az utcákon.

Matteo Salvini hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen Soros György, az egyengondolkodás, az eltörlés kultúrája és a genderideológia képviselői indítottak támadást.