Hajmeresztő videó: fékezés nélkül hajtott neki egy autós a kamionnak

2024.10.07. 18:21
Újabb videót tett közzé a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. a „Megáll az ész” című sorozatukból. Nemrég két figyelmetlen autós is balesetet okozott a magyar gyorsforgalmi utakon. Az egyik esetben egy jármű fékezés nélkül rohant bele egy kamionba, majd az MKIF ütközéselnyelőjébe.

Legújabb videójában is a közlekedésbiztonságra hívta fel a figyelmet az MKIF. Facebook-bejegyzésük szerint a közlekedők döntése, hogy betartják-e a KRESZ szabályait, vagy mindent semmibe vesznek. 

Az autópálya-fenntartó cég két figyelmetlen autóst is bemutatott: „Az első esetnél fekezés nélkül ment neki az autó az ütközéselnyelőnek, a második esetben pedig az »én még beférek« jelenséget láthatjuk” – hangsúlyozták.

A második felvétel alapján az autós későn észlelte a forgalomterelő bójákat, ezért a külső sávba próbált besorolni. A manőverhez már túl késő volt, így először a mellette érkező kamionnak, majd az ütközéselnyelőnek csapódott neki. 

Az MKIF arra kéri a közlekedőket, hogy vállalják a felelősséget, hogy mindenki balesetmentesen, kulturált körülmények elérhesse úti célját. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport